Den signede dag tekst

Den signede dag med fryd vi ser – Højskolesangbogen

Den signede dag med fryd vi ser

Den signede dag er en gendigtning af den gamle dagvise fra Hans Thomissøns salmebog fra 1569, en af de første danske salmer efter reformationen.

Den muligvis mest sungne danske melodi blev forbudt til den lejlighed, den var skrevet til. I protest nedlagde Grundtvig sit embede ved Vor Frelsers Kirke i København. Salmen er dog fuld af lys og glæde og bruges ved alle festlige kirkelige handlinger. I Højskolesangbogen har den altid været nr. 1.

Den signede dag med fryd vi ser – Gamle Danske Sange

Gamle Danske Sange: Den signede dag med fryd vi ser

Den signede dag med fryd vi ser. Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1826. Melodi: C. E. F. Weyse, 1826. Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme,

Gamle Danske Sange: Den signede dag med fryd vi ser

Den signede dag med fryd vi ser

Tekst. 1. Den signede dag med fryd vi ser. af havet til os opkomme;. den lyse på himlen mer og mer,. os alle til lyst og fromme!

Denne side indeholder en interaktiv afspiller til salmer og børnenes sange

N.F.S. Grundtvig: »Den signede Dag med Fryd vi seer – Kalliope

N.F.S. Grundtvig: »Den signede Dag med Fryd vi seer« fra Andre Salmer

1. Den signede Dag med Fryd vi seer,. Af Havet til os opkomme; ; 2. Den signende Stund, den Midnats-Tid,. Vorherre han lod sig føde, ; 3. Om levende blev hvert …

Kalliope er en database indeholdende ældre dansk lyrik samt biografiske oplysninger om danske digtere. Målet er intet mindre end at samle hele den ældre danske lyrik, men indtil videre indeholder Kalliope et forhåbentligt repræsentativt, og stadigt voksende, udvalg af den danske digtning.

Den signede dag

Den signede dag Score

Den signede dag. Musik: C.E.F. Weyse 1826. Tekst: DDS02 402,1-7. 1. Den. C&ú sig – ne-de ú øø dag med ú ú fryd vi úú ser af úú ha – vet til ú øø os op -.

– Danske Sange

Komponist, Tekst. Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme!

Den signede dag (O day, full of grace) (Christoph Ernst …

Den signede dag (O day, full of grace) (Christoph Ernst Friedrich Weyse) – ChoralWiki

Den signede dag (O day, full of grace) (Christoph Ernst Friedrich Weyse) · Contents · Music files · General Information · Original text and translations …

Hyggemusik for klaver – Den signede dag – erlingmusic

Hyggemusik for klaver – Den signede dag

Den signede dag med fryd vi ser. Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1826. Melodi: C. E. F. Weyse, 1826. Erling Jan Sørensens klaver-arrangement

Gratis klavermusik i mp3 format af Erling Jan Sørensens egne arrangementer over hundredvis af melodier. Løbende indspilning af 450 sange fra “Den danske vaudeville”

Keywords: den signede dag tekst